Aralık 04 08:57

EMİR ÖNGÜNER’İN KISIR GÖRÜŞLERİ VE ERBAKAN’I KARALAMA GİRİŞİMLERİ

EMİR ÖNGÜNER’İN KISIR GÖRÜŞLERİ  VE  ERBAKAN’I KARALAMA GİRİŞİMLERİ

Dr. Emir Öngüner: Almanya’nın Stuttgart Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümünden 2012 yılında mezun olmuşlardır. Almanya Brandenburg Teknik Üniversitesinde Makine Mühendisliği alanında 2017 yılında doktorasını tamamlamıştır. Yurtdışında çeşitli üniversitelerde yarı zamanlı ve tam zamanlı öğretim üyeliğinde bulunmuşlardır. Şu anda Almanya Havacılık ve Uzay Merkezi’nde (DLR) araştırmacı olarak görev yapmaktadır. “Bir Avcı Tayyaresi Yapmaya Karar Verdim” isimli arşiv taraması mahiyetinde hazırlanmış olan kitabın yazarıdır.

 

Emir Öngüner, 2021 Ocak başında “Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın Almanya’daki Bilimsel Faaliyetlerinin” Türk basınına yanlış, yarım ve abartılı yansıtıldığını… Erbakan Hoca’nın sanıldığı gibi, ciddi, gerçekçi ve yeni icatlara yön verici bilimsel program ve buluşlarının bulunmadığını ima hatta iddia eden 43 sayfalık makalesini; doğrularla yanlışları harmanlayarak… Ustalıklı bir çarpıtma, saptırma ve kafa karıştırıp olumsuz imaj oluşturma maharetiyle hazırlayıp, bilimsel ve gerçekçi bir değerlendirme yazısı gibi sunmuşlardı.

 

Peki Erbakan gibi inançlı, donanımlı ve kararlı bir Türk bilim erbabının, seçkin ve saygın bir devlet adamının aziz hatırasından, yüksek ve örnek bilimsel başarılarından ve ülkesine katkılarından kimler ve neden gıcık alırlardı? Bunun yanıtını; İslam’dan, milli ve yerli kalkınma çabalarımızdan rahatsızlık duyan kesimler arasında aramalıydı. Rahmetli Erbakan’a, ibretli ve izzetli hayatı boyunca kimlerin karşı çıktığı, Milli kalkınma çabalarını kimlerin bozmaya çalıştığı… Onun hakkında her türlü karalama kampanyalarını kimlerin başlattığı açıktı: Malum ve mel’un Siyonist baronlar ve tarihimiz boyunca kendileriyle 21 kere savaşmak ve devletlerimizi savunmak zorunda kaldığımız Haçlı-emperyalist odaklar!..

 

İyi de Bay Emir Öngüner’e neler batmaktaydı?

 

Gerekli ve gerçekçi bir Milliyetçilik gayretini kirletip körelterek, basit ve fasit bir Türk ırkçılığı aşılamaya ve İslamiyet’i bu kısır ve kışkırtıcı zihniyetin bir aksesuarı gibi kullanmaya çalışan ve maalesef derin tahribatlar yapan, Yahudi asıllı bir Siyonist olan... Ve zaten vasiyeti üzerine Fransa’daki bir Kilisenin mezarlığındaki özel Yahudi kabristanında metfun bulunan, asıl ismi MOİZ KOHEN iken, Munis Tekinalp takma adıyla zehirli fikirlerini yazıp yayan hain dönmelerin çömezlerinin ve taklitçi takipçilerinin, Erbakan’ı küçültme ve gözden düşürme çabalarına karşı en uygun söz:

 

“Yükseklere tükürme, dönüp yüzüne düşer!..” olacaktı.

 

Kamuoyunda “Bir Avcı Tayyaresi Yapmaya Karar Verdim - Nuri Demirağ’ın Almanya’da Kaybolan Uçağı Nu.D.40” isimli, arşiv belgelerinin sunumunun yapıldığı kitabı ile tanınan Dr. Emir Öngüner, Ocak 2021’de “Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın Almanya’daki Bilimsel Faaliyetleri ve Türk Basınına Yansımalarına Dair Bir Değerlendirme” başlığıyla bir makale kaleme almıştı. 43 sayfalık makale yazacak kadar Merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hocamız hakkında ilgisi olan bu zat, kaynakçasıyla birlikte 211 sayfalık kitabında Merhum Nuri Demirağ’ın yaptığı Milli hamlelere benzer bir şekilde ve bugün de faaliyette olan ASELSAN, TUSAŞ gibi öncü teknoloji kurumlarından bahsederken, BAYKAR gibi savunma sanayiine ciddi katkılar sunan kurumları anarken ne hikmetse Erbakan ismini unutuvermişti. Buna ek olarak ilgili kitaba önsöz yazan TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, Merhum Nuri Demirağ’ın torunu Prof. Dr. Banu Onaral ve TUSAŞ Genel Müdürü Prof. Dr. Temel Kotil de yazdıkları takdimde ne hikmetse birden “Ağır Sanayi” kavramının, yerli ve yaygın kalkınma atılımlarının tescilli sahibi Merhum Erbakan Hocamızı unutuvermişler de kurumların genel müdürlerini “kurucu” diye okurlara yutturmaya yeltenmişlerdi. İşte ayarı ve amacı belli bu kişi Merhum Erbakan Hocamız hakkında yazdığı sözüm ona bilimsel çerçeveli tenkit yazısı, bilimsel etik ve gerçeklikten uzaktı… Objektif bakış açısı yerine bizzat çarpıtıcı ve yanıltıcı bir tavırla hazırlanmıştı. Daha da kötüsü şu an vefat etmiş olması hasebiyle hakkındaki iddialara cevap veremeyecek olan bir Zat’ı kendince karalamaya ve asılsız ithamlara girişmişti. Oysa fikirleri ve ürettikleriyle cihana damga vurmuş Erbakan gibi bir şahsiyete bu tür sataşmalar, saldıran kişiler açısından ancak birilerinin “emir kulu ve bozuk ideolojik saplantıların dışa vurumu” olduğunun ifşasından öteye geçemeyecekti.

 

TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ:

Yorum Yaz