Aralık 04 19:25

Türkiye’nin Ürettiği SİHA Sistemleri Tartışmaları; BAYRAKTAR TB2 Mİ, TUSAŞ ANKA-S Mİ?

Türkiye’nin Ürettiği SİHA Sistemleri Tartışmaları;  BAYRAKTAR TB2 Mİ, TUSAŞ ANKA-S Mİ?

Türkiye; devlet olarak ayakta kalabilmenin çok zor olduğu bir coğrafyada bulunmaktadır. Ve bu coğrafi konum, geçmişten gelen tarihi bağlarımız, din, dil ve kültür birlikteliğimiz; Türkiye’ye lider ülke olmasının misyonunu ve sorumluluğunu yüklemiş durumdadır. Bu sorumluluk, Türkiye’nin bölgesinde güçlü olmasını, Milli ve yerli imkânlarla her alanda kalkınmasını zorunlu kılmaktadır. Bu zorunluluğun yerine getirilmesi ise, Siyonizm’in içten ve dıştan her türlü engellemelerine rağmen; çok gizli bir stratejiyle adım adım ama planlı bir şekilde başarılması gereken uzun bir süreci kapsamıştır. İşte bu süreci (60 yıl önce fiilen) başlatıp bugünkü seviyeye gelmemizi sağlayan ve özellikle savunma sanayinde Milli ve yerli imkânlarla gerçekleştirilen tüm bu teknolojilerin tek mimarı ve sahibi; seri üretiminin altyapısını, ilgili Milli bürokrat ve Teknokrat kadrolarını ve devlet politikalarını büyük bir titizlik ve gizlilikle, devletin sürekliliği esasına göre hazırlayan şahsiyet; Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hocamız olmaktadır. Yani Türkiye, devlet olarak; tüm bu teknolojik atılımları, Siyonizm’e rağmen ve Erbakan Hoca sayesinde başarmıştır.

“Devlette Süreklilik Esastır.” Bunun Gereği Olarak Savunma Sanayindeki Adım Adım Gerçekleşen Tarihi ve Talihli Başarılar Nasıl ve Ne Zaman Başlamıştı?

Özellikle 1974’te yapılan Kıbrıs Barış Harekâtı'nda (ki mimarı Erbakan Hocamızdır) Türkiye'ye karşı uygulanan silah ambargosuyla başlayan süreç, Türkiye için "Öncelikle Milli ve yerli imkânlarla kendi kendine yeten bir savunma sanayini kurmasının zorunluluğunu" ortaya çıkarmıştır. Türkiye; bu gelişmenin hemen ardından TUSAŞ, ASELSAN, HAVELSAN ve ROKETSAN gibi kurumlarını kurarak Türk Savunma Sanayi yapılanmasını ve şekillendirilmesini Erbakan Hoca sayesinde başlatmıştır.

Türkiye; Kıbrıs Barış Harekâtı ile yaşadığı ambargo sürecinden hemen sonra, stratejik bir planlama ve tarihi bir sorumlulukla başladığı savunma sanayinin millileştirilmesi yolculuğunun ikinci aşaması olan dönem; 2002 yılında Türk Savunma Sanayisi başlığında 62 savunma projesiyle hızlanmış ve bugün yaklaşık 750 savunma sanayi projesi seviyesine ulaşılmıştır. Türkiye Savunma Sanayi Başkanlığı verilerine göre; 2002 yılında yaklaşık 5,5 milyar dolar bütçeli savunma projeleri yürütülürken, 2022 yılında 70 milyar doların üstünde proje hacmine ulaşılmış ve yüzde 80 yeterlilik oranı yakalanmıştır. Ayrıca aynı dönemde, sektörde faaliyet gösteren firma sayısı 36 iken, bugün 2000’in üzerinde firma bu alanda faaliyet yapmaktadır.

Bugün gelinen aşama; Savunma Sanayindeki atılımların stratejik planlamaları büyük bir titizlik ve gizlilikle yaklaşık 45 sene öncesinden Erbakan Hoca tarafından başlatılmış ve bu yapılanmanın; ilk 20 yıl (1980-2000 arası) proje ve planlama aşaması ve ikinci 20 yıl (2000-2020) üretim ve kullanım aşaması olarak planlanmıştır. Ve inşaallah; bu yükseliş ivmesi aynı oranda devam ederse, üçüncü 20 yıl (2020-2040) sonunda, bugün 70 milyar doların üstünde olan proje hacmi; 2040 yılında 1 trilyon doları aşmış bir Türkiye’yi ortaya çıkaracaktır.

 

...

 

 

Makalenin tamamı için TIKLAYINIZ..

 

 

 

Yorum Yaz